kediye adı dışında seslenmek
sık sık yaptığım eylem. nazoş hadi bir nebze adının kabul edilebilir hali ama çoğunlukla "balımmm" diye seslenmeyi çok seviyorum. hatta zaman zaman keşke adını balım koysaymışım diye düşünmüyor değilim. bunun dışında "anneemmm" "güzellik" diye seslendiğim de oluyor. hepsine de adı gibi duyarlı ne zaman hangisiyle seslensem illaki bir miyav karşılığı alırım.
tos tos, eşek kafalı, bi tanem, gel burayaaaa, bitmez...
evini paylaştığı canlıyı evladı yerine koyan her insan, kızım/oğlum diye sesleniyordur muhakkak.
genelde kendisinden bahsederken yada kızdığımda adını kullanıyorum, onun dışında bal damlası, oğlum, balım, aşkım arada da yamyam yaman ve kocakafalı diyorum. hepsine de efendim, ne var der gibi kuyruk sallıyor suanda da olduğu gibi
uydurma isimlerle kediyi çağırma durumudur.
pşşt, zıpzıp, uyuz, şapşik gibi anlık geçici isimler kullanılmaktadır.
annemmm ya da minnoşum diye sesleniyorum. adını çok nadir kullanıyorum hatta
kelimelerden çok çıkardığım garip sesler diye sıralayabilirim. miyumiuvv, anneçininçocuğumuçoooo, hıh bak gari, anneçiii gibi çocuklarımın deli galiba bakışları altında anlaşmamız mevcut.
annemmmm, ömrümmmm, yavrummm ay bu sıpayı kim doğurmuş, ben mi doğurmuşum bu güzel çocukları diye seslendikçe hem ailem, hem kedilerim bana uzaylı görmüş gibi bakakalıyorlar ve hayır, sen sadece cici annemizsin abartma olayı dercesine pati atıp uzaklaşıyorlar.
zevkli olan eylem. adıyla birlikte başka sıfatlar da çıkıyor insanın ağzından ister istemez.
bence bizim ismi dışında seslenmemiz değil de, onların yine de anlayıp bakması daha efsane bir durumdur.
kızlara kızım, oğlanlara delikanlı
bin bir çeşittir. ama genellikle ve sıklıkla haşmet için haşo-haşmetmeab, uğur için uğurito, dudu kızım için duduliçe dir. bir de manasız sesler var ki paylaşılamayacak kadar saçma, çok sevmekten delirmekli.
özellikle dışardan geldiğimde paşa oğluuum güzzzelll kızımmm diye sesleniyorum. anayım ben ana.
sarı papatyam
ponçiğim
pamuk prenses
pamuk kızım
tombik papatyam
adı murpy olan kedimize sadece ciddi durumlarda murphy diyoruz. genelde mörf, mörfiko, meraklı fare, aslan parçası (bunu sadece eşim söyler) oburix, dombili baykuş, küçük surat, mr. spak ve şimdi aklıma gelmeyen anlık değişen birçok isim ile hitap etmekteyiz :)
ben
pisi pisinin etimolojisini merak ediyorum. bilen var mı? kediye ilk pisi pisi diyen kimmiş?
yada pisi pisi diyene giden ilk kedi, bu çağırma şekline gelmesi gerektiğini nereden öğrenmiş?