andromeda

kedi sözlüğün yeni yazarlarından. aramıza hoş geldiniz.

ünlü kediler

yazarların kedilerinin isimleri

en büyük kızım evimin kraliçesi çiço, ortanca kızım koca patili sarmanım cici ve evimizin iki haftalık tekir üyesi miki hanım.

kedilerden şimdiye kadar öğrenilen en önemli şey

hep “şimdi”de yaşamak, hep anda kalmak.

kedi sözlük yazarlarının şu an dinlediği şarkılar

#sendepatile

hayvanları koruma gününü kutlamak, hayvanlar için bir şey ifade etmiyor elbet. ama birini sağlığına kavuşturmak, birine yuva olmak onlar için çok önemli. onlar bizim canımız, dostumuz her şeyimiz.çok güzel bir kampanya olmuş, düşünenin beynini öperim.

petbutik35

https://www.petbutik35.com/ linkli canım site. aradığınız her türlü aksesuar, tasma vb. şeyi bulabiliyorsunuz. fiyatları ürünlerine göre çok uygun, ürünleri de bence kaliteli. skala oldukça geniş olduğundan bence müthiş bir evcil hayvan alışveriş sitesi. tavsiyemdir canım kedicilere.

beyaz kedi isimleri

türkçe: sakız, ponpon, inci, mayonez, duru
yabancı: bubble, coco, angel aklıma gelenler.

kedicilerin gariplikleri

buldugum her boşlukta uyurum yemek beklerken bile uyurum bir keresinde 24 saat uyumuştum uykuya bayılıyorum isim gucum olmasa sonsuza dek uyuyabilirim sanirim bir kediyim

hayvan kelimesinden önce özür dileyen insan

gecenlerde bir kadının bebegini "sen minnos bir ayicik misin acaba yiaa" diye seviyordum alındı heralde o ayiysa sende köpeksin dedi bana hahaha hakaret ettigini sandi galiba yazik..
ben iltifat olarak algiladim cunku bir kopek kadar masum ve tatli olmak nasip olmaz..

kediler için zararlı yiyecekler

kedimin bayılarak yediği haşlanmış mısır. bağırsaklarında problem oluşurabiliyormuş.

cloptic

bileşim : 5.0 g enjektöründe, 835 mg kloksasilin'e eşdeğer kloksasilin benzathine içerir

endikasyonları: sığır,koyun,at,köpek ve kedilerde staphylococcus sp.,bacillus sp. gibi duyarlı bakterilerden kaynaklanan göz enfeksiyonlarının sağıltımında kullanılır.

kullanım şekli ve dozu:

sığır-at göz başına yaklaşık 5-10 cm'lik şerit
koyun göz başına yaklaşık 5 cm'lik şerit
kedi-köpek göz başına yaklaşık 2 cm'lik şerit


mucize bir ilaç. araştırdığım kadarıyla bilinen bir yan etkisi yok. zaten tecrübe ettikten sonra da bir yan etkisini gözlemlemedim. kısadan bahsedeyim. bir kaç ay önce ; anne sokak kedisi, 4 yavruyu yürümeye başladıklarında beslendiği yere yani bahçemize taşıdı. hepsinin gözleri problemliydi. ama özellikle bir yavrunun gözleri berbat durumdaydı ve muhtemelen hiç açılmadan bu hale gelmişti gözleri. teramisin ve damla uyguladım. 3 yavrunun gözleri açıldı ama diğer yavruda neredeyse hiç iyileşme olmadı. daha önceki tecrübelerimden yavrunun kör kalacağına emindim. tek tesellim dünyayı hiç görmediği için bu durumun doğal olduğunu sanacak ve bir şekilde böyle yaşayabilecekti sadece ömürlük bir yuva bulmamız gerekiyordu. elbette yine de onu veterinere götürecektim ve öyle yaptım basit uygulamalardan fayda göremeyeceğimizi anladığımda. vet.e giderken görme şansının olmadığını duyacağımdan emindim, çünkü göz çukurlarında sadece kırmızı bir renk, yani et vardı. sağolsun vet. hekimimiz güzelce muayene etti ve merak etmeyin görecek ve gördüğünde bu canı alınıyormuş gibi viyaklamaları da bitecek sakin bir kedi olacak dedi. çok sevindim ve ama ameliyat için biraz küçük değil mi diye sordum. o da evet çok küçük ama zaten ameliyata ihtiyacı yok, yazacağım ilacı günde en az 5 defa tatbik edin 1 hafta içinde ışığı görecek dedi. gerçekten de 3 - 4 gün içinde sonuç alamaya başladık. çiçek gibi açıldı gözleri, önce minik minik sonra baya baya düzeldi. 2 tüp kullandık 1 ay içinde. şimdi biraz nasıl desem hafif bir şehla bakıyor ama bence mucizevi bir sonuç.

yazarların kedilerinin isimleri

hitler ve ceku ellerinizden öper .

gereksiz gördüğünüz bir aşı uygulaması var mı

bu konu oldukça kafa karıştırıyor gerçekten, ve benim konunun uzmanı arkadaşlarımıza sormak istediklerim var.
1 mesela kediniz ev ortamında ve hiçbir şekilde çiğ beslenmiyorsa neden üç ayda bir parazit aşısı gerekli.
2 ya da yine başka bir hayvanla teması yoksa kuduz neden her yıl gerekli.
3 bir de mantar aşısının çok ağır bir aşı olduğunu vet. hekim bir arkadaşım söylemişti ve çocuğumuzda böyle bir sorun yoksa bile yaptırmamız şart mı.
4 son olarak lösemi aşısının bazı ülkelerde yasaklandığını okumuştum bu gerçekten doğrumu.
5 ayrıca fib illetine karşı hiçbir koruyucu aşı olmadığını ve tüm aşıları tam olan can dostumuzun bile bu hastalığa yakalanabileceğini söylemeleri
6 ve yine aklıma gelen son sorum, anti paraziter uygulamalarla birlikte aynı anda yapılan bir karma aşı mesela, çevremde bir kaç kedi ve köpek sahibi tanıdığımın hayvanlarını kaybetmesine neden oldu (onların iddialarına göre) ve bunu hekim arkadaşlarımıza sorduğumda düşünceleri ikiye ayrılıyor, kimisi aynı anda yapılabilir derken kimisi araya süre konmalı diyor.
ve benim bu konuda korkularım hiç bitmiyor...

yazarların klinik önerileri

önerebileceğiniz veteriner kliniklerini bekliyoruz.

örneğin ankara'daki;

(bkz:cat hospital)
(bkz:kedi hastanesi)

hürriyetin kediye dilenci demesi

esprisine yapılmış bir şey bu kadar büyütmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. bu kadar hayvan cinayeti tecavüzü gibi olaylar yaygın iken ülkemiz bu konu için duyar yapılacak bir yer değil.