kedilerde tüy sorunsalı

başlıkta geçen "tüy sorunsalı"ndan kasıt; allah korusun mantar, deri hastalıkları vs. değil de sürekli tüy dökülmesi ise, özellikle benim gibi uzun tüylü cinsler * ile haşır neşir olan pet sahipleri için maalesef ki çözümsüz olan durum.

hem tüyleri düğümlenmesin, hem de dökülen tüyleri savrulmasın diye her gün istisnasız 20-25 dk. kadar tarıyor, hafta sonları da furminatör yardımıyla tüylerini kısaltıyorum. kısmen bu şekilde çözüm buluyoruz.

not: başlık içerisinde, özellikle siyah kıyafetlere yapışan tüylerden dem vuran yazarlar var. biz de eşimle birlikte bu problemleri çok yaşayıp sonunda çözümlendirdik. tavsiyem; çamaşır kurutma makinesi satın almaları. hepsiburada, n11, gittigidiyor vs. gibi sitelerde uygun fiyatlı modeller var. beko tavsiye ederim. geçen yıl 800 lira civarında bir rakama almıştık. emin olun, inanamayacağınız kadar işe yarıyor. özellikle bebek, küçük çocuk, kedi&köpek sahipleri için vazgeçilmez bir ürün. hazır kış geliyorken, çamaşır makinasından çıkan çamaşırların 15 dk sonra kurumuş olması da ekstra avantaj.
kedi tüyü ile barışık olmak şart. tüy dökmeyi önleyen diye başlayan ürünlerden uzak durun. hepsi ticari amaçla çıkan ve işe yaramayan şeylerdir. kedinizi stresten uzak tutmaya çalışın, kaliteli besleyin. tüylerindeki değişimi fark edeceksiniz.
kedilerinizi traş ettirmeyiniz, yıkamayınız. onun için yapabileceğiniz en iyi şey, kaliteli bir tarak alarak haftada iki, üç tüylerini taramak, hımmm bunu yapıyorsunuz ve tüyleri dökülmeye devam mı ediyor, edecek tabiki bizlerinde tüm vücut kılları dökülmeye devam ediyor, unutmayınız.
sıcak havalarda ve özellikle tuvaletini yaparken huzursuz görünümlü ve de dışkısını tüy topağı dolu olarak gördüysem, kendim traş ediyorum kızımı. (traşlı olarak, kendini aynada gördüğünde, gözleri yaşarsa da!) havalar soğuduğunda ya da dışkısında tüy görünmediğinde, kucak üstünde, tarama faslına geçiyoruz.
ve de tabii ki tüyleri hala dökülüyor. iyi tarafından bakmak gerekirse de; kızım yanımda değilken üzerimde kalan tüyü bulup, ‘ah benim canparem, annemmm çok özledim, kokusuna kurban olduğum!’ diye hasret gideriyorum.
kıyafetlerle ilgili sorunlar yaşayanlar için kurutucu makinası kullanmayı öneririm. yıkama sonrası giysiler üzerinde kalan kedi tüylerini tamamen temizliyor.
her gün tarıyorum böylece minimale indiriyorum etraftaki tüyleri. kedinin türüne göre tarak bulmak da çok önemli. bir de tüy toplama ruloları sağolsun siyahlar içinde oldukça rahatız.
kaliteli cinsine uygun mama, bol tarama ve elektrik süpürgesiyle haşir nesir olma... geri kalanın faydası yok.. insan kendi kabulleniyor bir şekilde çaresini buluyor ama eşin dostun ağzına garip şekiller vererek tikler içinde söylenmesi ömür törpüsü.. onları da günde 60-100 atası sac ,bir o kadar tüy ve birsürü deri döktüğünü bilip bilmediklerini sorarak savuşturmayı öğrendim . şükür şimdiye kadar "yooo benim.saclarim.hic dökülmez "diyen cikmadi..her bir tüylerini sevdiğim..
kedilerin tüt dökümü kesin olarak önlenemez..bu fizyolojisine aykırıdır fakat pratik olarak ev kedilerinin rahatsız edecek şekilde öbek öbek dağılan tüy dökülmelerini kısmen seyreltebiliriz.düzenli taranma ile derisi hava alır ,deri kılcalları uyarılır ve daha sağlıklı köklere sahip tüylerin uzaması sağlanır,dökülen ayrılan tüyler toplanmış olur,aynı şekilde furminatör tarak ile de 15günde 1 taranarak cansız tüyler tamamen toplanmış olur,kaliteli mama kullanılmalı,gereken durumlarda ilave biotin taurin tabletleri-maltları kullanılabilir traş ettirmek kısmen deriyi havalandırıp sağlıklı tüy gelişimini desteklese de doğru zamanda doğru yerde bilindik ve güvenilir bir pet kuaförü hizmeti dahilinde yaptırmanız gerekir.
ilk başlarda çok büyük bir problem olarak görülsede gülü seven dikenine katlanır, lafını harfiyen yaşadığınız bir olay günlük tarama kalite bir mama ile önüne geçilecek bir sorun.