bizimkileri sırtüstü kucağımıza yatırıyoruz. ben göbeğini severken oğlum da tırnaklarını kesiyor. sonuna doğru biraz sıkılıyorlar ama kavga dövüş olmadan bu şekilde halledebiliyoruz.
annem tutar ben oyalarım babam da keser yoğun bir 5 dakika geçiyor. dikkat edilmesi gereken tek nokta tırnakları çok derinden almamak kanayabiliyor sonra.
yukarıda yazılan her yöntemi denemiş olmakla birlikte, ne kadar derin uyursa uyusun mümkün değil ön patilerindeki tırnakları kesebilmek, uykusunda anca arka patilerden 2'şer tane kesebiliyorum. iki ayda bir aşıdan aşıya kesiliyor mecburen tırnaklarımız, onda da zar zor, kan ter içinde...
kedinin arka ayaklarındaki tırnaklar kesilmemeli. çünkü arka tırnaklar tutunma tırnaklarıdır. arka tırnaklarını kesmeniz kedinin cam kenarından, balkondan düşmesine neden olur.
zaten arka tırnaklarla eşyalara ya da size hasar vermezler.
kedimin tırnaklarını ilk kez kestikten sonra koltuğa çıkmaya çalışırken tutunamayıp yere düşmesine tanık oluşum beni üzmüştü. o zamandan beri tırnak kesmiyorum. şimdi biri 6 diğeri 3 yaşında iki kedim var ve tırmalama tahtaları onlara yetiyor.
(bkz:kedi)yi en az iki kişinin tutarak yaptığı, bazen ritüel gerektiren, bazen bilim ve teknik gerektiren, bazen savaş sanatına hakim olduğunuz sosyal bir etkileşim.
eğer kedi tırnağını kestiriyorsa kedinin vasıflarını onda görmeyiz.