tatildeyken kedim evde mi kalsın otelde mi

max 3 günde 1 kez uğrayabilecek biri varsa çevrenizde evinizde kalması daha iyi. ben 1 kez tatile gittim. 2 haftalığına. her 2-3 günde bir arkadaşım ev gelip su, mama, tuvalet işini halletti. döndüğümde gayet iyi buldum onları. tabi arkadaşım her geldiğinde de bana fotoğraf attı, aklım onlarda kalmasın diye.
bu gideceğin mesafeye göre değişir açıkçası uzun bir yolculuksa hayvana eziyet etmeye gerek yok. güvendiğin biri varsa ona bırak bana kalırsa. fakat 2 saatlik 3 saatlik bir yerde yanında götürebilirsin.
evde tabi ama uzun olmasin gitmeler ozluyorlar bizi cok guvendiginiz birileri varsa ne mutlu
çok uzun gitmeyecekseniz ya da siz yokken eve uğrayabilecek, mamaları, suları tazeleyip tuvaleti temizleyecek ve kedişinizle zaman geçirebilecek biri varsa oteli boşverin; çocuklar depresyona giriyorlar!
bayramda 10 gün yalnız bırakmak durumunda kaldık, 3-4 günde bir uğranılıp suları, mamaları ve kumları değiştirildi. herhangi bir sorun yaşamadık geldiğimiz günden beri dibimizden ayrılmıyorlar çok özlemişler, normalde pas vermezler o kadar.
eve uğrayabilecek biri varsa evde kalmalı bence. biz hiç otele bırakmadık, kediler mekan değişikliği sevmiyor.
bizim prensler şanslı onlarla zaman geçirmeyi seven gönüllü anneanne babaanne hala ve teyzeleri var çok şükür. bizde tatiller dönüşümlü yapılıyor. aklımız onlarda kalmıyor ama özlemek başka bişey. oyüzden bizde de tatiller maksimum 1 hafta.
evde bol su, mama hatta birden fazla temiz tuvalet bulundurabilirseniz, sevdiği bir kaç oyuncak ortalarda olursa, tehlikeli olmayacak şekilde eve biraz hava girmesini sağlarsınız, ortalarda tehlike yaratacak herhangi bir şey bırakmazsanız, 3-4 gün tek başlarına kalabilirler.. sonrasında evde olmayacağınız süre icin, mutlaka kediciğinizin sevdiği, titiz ve dikkatli bir insan bu periyodu devam ettirmeli.. aşı karnesi, taşıma çantası, veteriner bilgileri de kedinize bakacak kişinin bildiği bir yerde olmalı.. kediler insanlardan çok evlerine bağlıdır ve travma yaşamaları onları sizsizlikten daha çok etkiler.. naparsanız yapın aklınız kalacak, o tatil günleri sayılacak, ama güvende ve mutlu olduğuna emin olduğunuz sürece bir sorun çıkmayacaktır..
eğer kontrol edecek birileri varsa, kesinlikle evde kalmalı...kediler, yer değişikliğini hiç sevmiyor, 4 günlüğüne bilmeyerek yanimda istanbul dışına çıktım, açıkçası bu kadar korkacagini ve strese girecegini bilmeyerek...ama inanılmaz, vicdan azabı duydum...bu bana ders oldu, oğlumu yerinden bir daha etmem, evleri onların güvenceleri...ya da veterinerlerde, genelde bakiyorlar...o da bir alternatif, ama en güvenli yaşadıkları evler....
tedirgin olsam da 4 saatlik yola götürdüm. yolculuk da tatilimiz de çok güzel geçti. tek kedi bırakması zor sayı 2 ve üzeriyse bırakmak daha uygun gibi.
kuru mama yiyorsa bolca mama ve su bırakıldığında 3-4 gün kimse gelmese bile rahatça kalabiliyorlar genelde. daha uzun süreler için 3 günde bir eve uğrayacak birileri olmalı yoksa pansiyona gitmesi daha iyi. uzun süre yalnız kalınca anksiyetik tavırlar gösterebiliyorlar
kedilerin ev diyerek cevaplayacağı kedili sorudur.
ikisinide seçmiyoruz biz direk tatile gitmiyoruz onlar için
bir haftadan fazla uzakta kalamıyorum, her gün bakan var ama onlar annesini istiyorlar
bir alternatif daha var, 'ev ziyareti' seçeneği. bireysel olarak yapanlar da var bu işi ama ben petsurfer.com'u kullanıyorum.

ben çocuğu 2 kez yalnız bıraktım, biri 3 biri 6 gün olmak üzere. ikisinde de petsurfer'dan destek aldım bakabilecek bir arkadaşım olmadığı için. site henüz tam oturmamış, bazen hemen bir host bulamıyorsunuz, 3-4 geri dönüş yaşadığım oldu. fakat şu an benim ve benim gibiler için sanırım en iyi seçenek.

ben her ikisinde de 'ev ziyareti' seçeneğini kullandım. yani kediniz evde kalıyor, bulduğunuz arkadaş her gün gelip 1-2 saat kedinizle ilgileniyor. mamasını suyunu tazeliyor, kumunu temizliyor, oyun oynuyor ve her gittiğinde size whatsapp'tan fotoğraflarını yolluyor.

dediğim gibi henüz yeni bir girişim, bazı sorunları var ama birçoğumuz için çok işe yarar bir uygulama eğer sistemdeki sorunlar giderilirse.
ilk önerim tabii ki kedinizle tatile gidebilmeniz, ama bu imkan yok ise öncelik sanırım her daim kediloşun düzenini bozmamaktan geciyor, mümkünse bir arkadastan bir komşudan ilgilenmesini talep etmeli. ikinci seçenekte bir arkadaşın evine transfer olmayı öneriyorum ve son olarak otel diyorum. malesef kedicikler köpekcikler kadar uyumlu olamayabiliyorlar bu mevzuda.
4 güne kadar evde bırakıyorum. tabi ki suyunu ve mamasını ayarladıktan sonra. ancak aklım hep onda oluyor.
iki günden fazla ise veteriner pansiyonda kalır.
biz genelde bir arkadaşlarımızdan yardım istiyoruz ve gelip evde şapşik'le kalıyorlar. aile fertleri de yardımcı oluyor. pansiyon deneyimimiz hiç olmadı. zaten şapşik'e bakılsın diye başka eve götürdüğümüzde bile aşırı derecede strese giriyor. bizde inanlardan gelip bizim evde bakmasını istiyoruz.
  • /
  • 3