tatildeyken kedim evde mi kalsın otelde mi

yurt dışında çok profesyonel kedi otelleri var. türkiye'de var mı? sanırım bu eksiklik giderilirse birçok kişi gönül rahatlığıyla otele kedisini bırakabilir. bizlerin çekincesi otellere güvensizlik gibi geldi bana.
max 3 günde 1 kez uğrayabilecek biri varsa çevrenizde evinizde kalması daha iyi. ben 1 kez tatile gittim. 2 haftalığına. her 2-3 günde bir arkadaşım ev gelip su, mama, tuvalet işini halletti. döndüğümde gayet iyi buldum onları. tabi arkadaşım her geldiğinde de bana fotoğraf attı, aklım onlarda kalmasın diye.
beni tamamen arada bırakmış sorudur,
13 yıldır kedilerle birlikte yaşamama rağmen.

şöyle ki,

birinci durum, pansiyona bıraktığımız kedim geri dönüşümüzde (5 günlük tatil sonrası), evde tamamen travmatik tavırlarda, hasta numarası çekerek k.çını duvara dönerek saatlerce duvara bakmak suretiyle triplerde olurdu.
yaklaşık 3 gün ciddi ciddi sürünürdük neyi olduğunu çözebilmek için.
halsiz değil, fakat yemek yemiyor
hasta değil, fakat yerinden kalkmyor
göz/burun akıntısı yok, fakat sürekli yalanıyor
etc
tamamen depresyon belirtileri olurdu,
ki saf saf kedi psikoloğu bile araştırdığımız oldu, bulamamamıza rağmen canhıraş feryat internetin altını üstüne getirirdik hem de her defasında.

ikinci durum,
yine beş günlük tatil,
bu sefer evde koca leğenlerle su,
evin her yerine azlı çoklu mamalar saklama,
koca leğenlerle kumlar bırakmak,
gece lambasını açık bırakmak,
pilli radyolar her odada,
kırıp dökmesin diye tabak, çanak, kalem, küçük parçaları kaldırıp saklamak yöntemini denediğimiz zaman bu sefer de evde en akla hayale gelmeyecek öfke gösterilerinin yaşandığı sahnelerle karşılaştık,
tırmalanmış halılar,
ulaşılmaya çalışılan kablolar,
ve bizim aklımızın sürekli evde kalması.

arkadaşlarımız kontrole geldiğinde de, o korkak kedimizin perdeden aşağıya üstlerine ppiiuuuw şimdi sevdim sizi diye uçuşa geçmesi de cabası.

ciddi bir handikap aslında bu tatil vs kedi durumu.

en iyisi gitmemek galiba,
leğene su koyup hep beraber eğlenmek en temizi sanki.
bilemedim.
evde bol su, mama hatta birden fazla temiz tuvalet bulundurabilirseniz, sevdiği bir kaç oyuncak ortalarda olursa, tehlikeli olmayacak şekilde eve biraz hava girmesini sağlarsınız, ortalarda tehlike yaratacak herhangi bir şey bırakmazsanız, 3-4 gün tek başlarına kalabilirler.. sonrasında evde olmayacağınız süre icin, mutlaka kediciğinizin sevdiği, titiz ve dikkatli bir insan bu periyodu devam ettirmeli.. aşı karnesi, taşıma çantası, veteriner bilgileri de kedinize bakacak kişinin bildiği bir yerde olmalı.. kediler insanlardan çok evlerine bağlıdır ve travma yaşamaları onları sizsizlikten daha çok etkiler.. naparsanız yapın aklınız kalacak, o tatil günleri sayılacak, ama güvende ve mutlu olduğuna emin olduğunuz sürece bir sorun çıkmayacaktır..
güvenebileceğiniz bir dostunuz varsa evin anahtarını verin, kedilerinizin dengesi bozulmasın. içiniz daha rahat olur.
çok uzun gitmeyecekseniz ya da siz yokken eve uğrayabilecek, mamaları, suları tazeleyip tuvaleti temizleyecek ve kedişinizle zaman geçirebilecek biri varsa oteli boşverin; çocuklar depresyona giriyorlar!
kedilerin ev diyerek cevaplayacağı kedili sorudur.
ilk önerim tabii ki kedinizle tatile gidebilmeniz, ama bu imkan yok ise öncelik sanırım her daim kediloşun düzenini bozmamaktan geciyor, mümkünse bir arkadastan bir komşudan ilgilenmesini talep etmeli. ikinci seçenekte bir arkadaşın evine transfer olmayı öneriyorum ve son olarak otel diyorum. malesef kedicikler köpekcikler kadar uyumlu olamayabiliyorlar bu mevzuda.