edebiyat ve kedi

kedi denen canlı her yazara lazımdır. varsın kitap okurken kuyruğunu yazarın ağzına soksun, yazarken kağıtları yolsun, klavyeyi totosuyla kaplasın, mühim değil. ilgi alıp, ilham verendir. çoğu esere de direkt girip oturmuştur. alice’e gökyüzünden gövdesi olmadan gülümser, usta ile margarita’da şeytanın avukatlığını yapar..vs, vs.
yekta kopan ciddi kedici bir yazardır mesela....
ayrıca kedi mektupları, oya baydar, mutlaka okunmalı
n.hikmet
'ben şiir yazıyorum
kedi uyukluyor
güneş sıcak
çok şükür yaşıyoruz'
demiş bir şiirinin bir yerinde
kediye türkü’ şiirinden dizeler.
“ama kedi, kedi olmaktan başka bir şey istemez, her kedi katıksız kedidir, bıyıklarından kuyruğuna kadar…”
okuduğum en eğlenceli kedi kitaplarından biriydi. eğer kedilerim bana tavsiye vermeye kalksalardı, kurdukları cümleler bu kitaptakinin aynısı olurdu. tüm kedicilerin kitaplığında bulunmalı bence!

https://www.dr.com.tr/Kitap/Bence-Azicik...
tüm büyük eser sahiplerinin kedi dostları vardır ve vardı.ülkemizde bilinen bilge karasu ve ahmet ümit.
sevgi bağı. gween cooper .

kedi sevmeyenleri bile sihirli bir şekilde kendine aşık eden homeros adlı görme engelli, çok yetenekli minik bir kahramanın ve yirmili yaşlarının sonunda olan genç bir kadının sevgi ve mucize dolu gerçek hikayesi.
özlem anar- aşık kedi
tavsiye ederim, minnoş bir kedinin dilinden yazılmış harika bir kitap! ❤️
kedi gibi davranmak ve düşünmek - stephane garnier
isminde kedi geçmesi veya kapağında kedi resmi olması bile yetiyor benim için artık bir kitabı almaya. sonuçta bahsi geçen mevzu kedi, kötü olacak değil ya. özellikle selçuk demirel'in kendi çizimleriyle oluşturduğu derlemesi kağıttan kediler beni okurken çok keyiflendirdi, bazen hüzünlendirdi ve düşündürdü.