ah alerjim olmasaydı

kedilere yanaşmamak için kullanılan en yaygın bahanedir. nispeten medenidir, yontulmuştur, kedicilerin pamuk kalbini kırmamak için uydurulandır. “çek şu tüylü, pis hayvanı burnumdan” da diyebilirlerdi!
hem alerjisi hem de kedisi olan biri olarak bizzat deneyimlediğim durum. özellikle ev akarlarına alerjisi olanlar için önerebileceğim şey evi sık sık temizlemek sadece. yoksa tüy rahatsız etmiyor, tüylere yapışan tozlar tetikliyor alerjiyi. evde fazla toz yoksa alerji de makul seviyelerde kalıyor.
alerjim de var,iki kedim ve bir bebeğim de..ömür boyu her gün minnak bir alerji ilacı içmek durumundayım.feda olsundur.
mesela hiç insan evladını; "sinir hastalığım var çocuk bakamam" diye sokağa atabilir mi? ayni şey.
kedilerimi her öptüğümde gözlerim şişiyor ve uzun bi süre kaşınıyorum ama bu ne ki daha çok şişsin diye ikinciyi öpüyorum üç dört beş altı en sonunda açılmayan göz ve sabaha kadar uyutmayan kaşıntı. iyi ki varsınız size değer diyip alerjim sakinleyince tekrar yapışıyorum ıslak burunlarına'
kedi verdiğim kuzenimin alerjisi geçti. kedi alerjiyi yenmeye yardım edebiliyor.
evde iki kedimiz var. kari-koca kedi alerjimiz çıktı ilk senenin sonunda. ne mi yaptık? alerji ilacı aldık.
alerjik astım hastasıyım ve 5 kedim var. daha önce de annemin evinde kışın sayısı 15e çıkan kedilerle ve bir köpekle yaşadım. göz kaşıntısı, astım atakları derken hastalığı nasıl kontrol altına alıcağımı öğrendim. sevgi neydi? emekti.
uzun araştırmalar ile anti alerjik bir kedi türü olmadığını anladım fakat kedisiz olmaz dedim ve nispeten tüy sorunu olmayan bir sphynx edindim. şimdi evde kendisi ile birlikte 4 kedi 3 köpek var. kendisi de tüylendi zaten. alerji de iyi işte gece bazen nefesim kesiliyor ama sonuçta kedi var sıkıntı yok.
başlığı okuyunca ne yaygın bir hastalıkmış bu kedi alerjisi dedirtti. sanırım doktorlar işin kolayına kaçıp her hastasına kediye alerjiniz var deyip işin kolayına kaçıyorlar.
bahane olmayabilecek serzeniş.
herkes alerjisine rağmen kedi beslemek ya da bulduğu her kediyi mıncıklamak zorunda da değil. alerjisi olabilir ve alerjinin getirdiği sıkıntılara katlanmayı göze alacak kadar kedi delisi de olmayabilir insanlar, çok da laf etmemek lazım.
(hariçten gazel okumuyorum. şu anda evde 1 anne 4 yavru kediyle yaşıyoruz ve kızımda kedi alerjisi çıktı, yavruları sahiplendirdikten sonra asıl kedimizi de zaten kendisinin ikinci evi olan annemlere teslim etmeye karar verdik.)
benimde allerjim var fakat ağır değil. ama cidden allerjisi olan bir arkadaşım gelmişti, ertesi gün gördüğümüzde tanıyamadık, her tarafı şişmişti. kızımıza tembihledik uzak dur diye. sağ olsun durmadı burnunun dibine girmiş.
benim de kedilere alerjim vardı gözlerim şişer nefes almakta zorlanırdım, kedim beni sahiplendikten sonra bir şekilde bünyeyi alıştırdım tabi alerji ilaçlarıyla da takviye yaparak... şu an problem yok gibi. yine de şunu da farkettim kızımın aşıları düzenli olarak yapıldığı için de alerjik durumum hafiflemiş olabilir.
sibirya kedisi, sphynx gbi birçok kedi türü hipoalerjeniktir (bkz: url: https://en.m.wikipedia.org/wiki/siberian_cat ) tükürük ve deriden salgılanan fel d ye olan duyarlılık sonucu ortaya çıkan bu alerji çok can sıkıcı olsa da alerji oluşturan bir kedi bile bin derde çare olduğu için çaresini bulup ilacını kullanarak kedi bakma zevkinden mahrum kalmayan güzel insanlar var.