kedilerin en sevdiği yiyecekler

kaju tuzlu fıstık zeytin ve taze kırım ekmeği içi mercan ın mama dışında yediği tek şeyler
bizdeki menüde, kefir, ayran, yaprak sarma (içinde soğan olmasına rağmen patisine takıp kaçırıyor sağa sola), siyah zeytin, dana ciğer, çiğ alabalık, çiğ hamsi, çubuk kraker.
sanırım bizimki normal değil, şöyle bir okuyunca herkesin kedisi ne güzel normal normal besleniyor, bizimki de yaprak sarma.
te allaam tipe bak
benim kedim için patates cipsi. utanmasa yanında bira da açacak.
yaş mama delisidir bizim kediler. dünya bir yana yaş mama bir yana...
labne peyniri, zeytin ve maydanoz....
3 kedim var, biri siyah zeytine bayılır diğeri siyah zeytini sever, biri yoğurttan nefret eder diğeri yoğurdu sadece avucuma dökersem yer. ikisi de light ton balığına deli olur ve yine ikisi yere bir parça patates cipsi düşer mi acaba diye nöbet tutar. ikisi benim pişirdiğim hiç bir şeye ağzını sürmez ama kız kardeşimin yaptığı yemeklerin tadına mutlaka bakarlar. 3. kedi mi? üstüne 2 damla ketçap döksem kendi patisini bile yer. korkarım kimsenin evime uğramadığı bir zamanda ölürsem " evden gelen kötü kokular üzerine " polis kapıyı kırıp içeri girdiğinde dumanı kaval kemiğimde kalan son kırıntıları sıyırırken bulurlar.
evde tavuk ciğeri veya balık pişmesin, miyav korosu başlar hemen.
bi gün yemekhaneden elimde ekmekle çıktım, arkadaşlarıma da kediler ekmek yiyo ya-bayılıyolar filan diyorum. sokaktakine gittim verdim, koklayıp gitti. bizimkilere dönüp “e bizimki mutfaktan çalıyo” dedim. sağolsun rezil etti, çünkü en çok ekmek seviyo.
ekmeğe tapan kedim var. ekmek poşetini evin neresinde olursa olsun bulur. diğer hamur işlerini de sever :)
midye :) özellikle limonu sıkılmış tercih eder
ıslak mama ve peynir, ama ıslaksız olmaz :)
zeytin, haşlanmış mısır :))
kedilerin sevdiği çok yiyecek var ama sizin bu yazdıklarınızın çoğunu vermemeniz gerek. şeker ve tuz kedi için çok zararlı hatt oranına göre ölümcül. lütfen bir hayvansever olarak kedilerin besinleri neleri yemeleri yememeleri gerek konusunda bol bol okuma ve araştırma yapınız
tavuk hastası.. etin her çeşidine burun kiviran hayvanın tavuğa doyduğunu hiç gormedim. bir gün sinirlendim kendinin iki kati tavuk koydum önüne hepsini bitirdi ya!
bu aralar cicegime sarmış durumda onun yemek olmadigini anlatamıyorum.. kendisinin otuda var hemde taze taze ama yok o illa çiçek yiyecek hanimefendi mahvetti ciceklerimi
peynir, siyah zeytin, cips, yoğurt, kurabiye, muhallebi..
bizim kedi biz ne yersek aynısından yemeye çalışan bi tip. zararlı olduğu için genelde vermemeye çalışsak da bazen kaşığın ucuyla tadına baktırıyorum yalan yok. veterinerimizle konuştum bunu azcık vermenin zararı olmayacağını söyledi.
lifalif'e tapınıyor bizimki. rahat rahat diyet de yaptırmıyor, çocuktan kaçıra kaçıra yiyorum. onun haricinde yoğurt ve kefir.
  • /
  • 2