kedileri mutlu etmenin yolları

evinde tek kedisi olan ve evde insan kalabalığı olmayanlar için;

ev ortamında daha çok pasif bir hayat geçiriyorlar maalesef. o yüzden onları heyecanlandıracak oyunlar (av-avcı ilişkili oyunlar) onları daha çok heyecanlandırabilir.

bir ya da birden fazla kedisi olanlar için;

kediler birbiri ile anlaşabiliyorsa ortak bir oyun keşfedebilir ya da maddi sorununuz yoksa ortak oynayabilecekleri ve severek oynadıkları grup oyuncakları mevcut, onlar alınabilir.

kediler birbirleri ile anlaşamıyorsa herhangi bir aktivite yaparken diğer kedi/kedilerin önünde yapmamaya özen gösterin. zira bu anlamsız tırmalamaların bir anlamı olsa???

unutmayın kediler robot değildir. her kedinin kendine has mizacı vardır. bunu keşfedin.
iple oynatmak, kağıttan (hele de çikolataların içindeki folyo gibi olan kağıt) top yapıp oynatmak, saklambaç oynamak, kendi bardağından su içmesine izin vermek ve tabi ki ödül mamaları.
sokaktaki dostların kafasını sevmek bile onları mutlu ediyor. bi ödül maması da onlara verince kediler mutlu, ben mutlu.
akşam işten eve dönmek.
kediler kadinlar gibidir asla memnun edemezsiniz.ben bir kadin olarak bunu söylüyorum. :)
canı istediği sürece mutlu. bence bu mutluluğunu biz çok kafaya takıyoruz. badem'in mutlu olma saati kesinlikle evde uzun saat yalnız kalmış ve bizi özlemissse eve gelmemiz kesinlikle .
yalnız hissetmemesi öncelikle. yalnız olmaması demiyorum. bazen evde olsak da yalnız hissettirebiliyoruz çünkü malesef. evlatcanları mutlu etmenin yolu bol ilgiden, sevgiden ve yaş mamadan geçiyor sanırım. enerjilerini atmalarına yardım etmek, birlikte oyunlar oynamak da önemli.
en genel olarak oyun özel olarak da avcılık oyunu oynatmak; gerçek tüyden yapılmış ve hareket ettirdiğinizde uçma efekti veren oltaların mutlu etmediği kedi görmedim.
şöyle oyunlar da işe yarar










yaş mama, hindi füme, kumun temizlenmesi, kedi oltası ile yarım saat oyun. çok şey bulabilirim ama ilk 4 bunlar.
kaburgalarından kavrayıp okşamak. mhhh buna bayılıyorlar. miyavk.
temiz carsaf.. temiz carsaf yaydigim anda ustunden kalkmiyor..