kedilerde ek gıda takviyeleri

ben bugün havuç, brokoli, et suyu, yumurta ve peynir içeren bir tarif yaptım benim çocuklara. az bir tereyağda rendelenmiş havucu ve brokoliyi kavurdum, üzerine yumurta ve karıştırma esnasında da minik kestiğim peynirleri ekledim. hepsi en son pişince üzerine şöyle biraz et suyu gezdirdim. 3 kedim de sanki advance lerle royal caninlerle beslemiyormuşum aç bırakıyormuş gibi gurlaya gurlaya yedi. tavsiye ediyorum. artık içinde ne olduğunu tam bilmediğim yaş mamaları vermektense evde kendim bu tarz ek gıdalar veriyorum. hem daha sağlıklı hem de içim daha rahat.
vetıq-nutrivit plus. sayesinde hızlı ve güçlü büyüdü kedişim. bi heves aldığım gimcat yoğurda bağımlı olsa da şekerli diye kestim. zaten n&d ve orijenle besliyorum üstünde element dengesi bozulmasın diye ıslak mama gbi takviye gıdaya gerek yoktur yazsa da ben her gün 15-20 gr lık ciğer haşlıyorum. yeterince su içmediyse şırıngayla su veriyorum. yani bu kadar karışık beslemem çok kötü aslında.
geleyim hayata geçirmem gerekene,
vitamin bitince almayı düşünmüyorum. ciğer sebze haşlamayı bırakmayacağım ama birkaç günde bire düşeceğim. 2 ay bi mama 2 ay bi mama şeklinde iki mamayı dönüşümlü kullanacağım. üç çeşit barsak florasına zararmış. bir de kalp sorununa yatkın tür diye biraz tahıl da almalıymış, diğer mamasını az tahıllı olandan yapmam gerekiyormuş, o şekilde ek gıdaları kesip yüksek proteinli kuru mamayla devam edeceğim.
yoğurt, yumurta sarısı, kemik sulu kabaklı bebek maması (hero baby), çocuk devam sütü, çiğ mamasının içine birazcık yumurta kabuğu tozu, eğer kusuyorsa dr.clauders light malt macun, çiğ beslenen kediler tüy kusmaz diyorlar malt macunum bitince doğruluğunu test edicez umarım doğrudur.
genellikle yoğurt, bazen bir kaşık kefir, çok minik yumurta sarısı
haftada 2 kere birlikte haşlayıp yaş mama haline getirdiğim tavuk ciğeri, ıspanak, havuç ve kabak. onun haricinde günlük bir miktar kedi maltı veriyorum sindirim sistemini düzenlesin diye. arada yoğurt, tuzsuz peynir, yumurta sarısı, haşlanmış tavuk&et verdiğim de oluyor ama ufak miktarlarda. verdiğim şeyin içeriğinde baharat, şeker ve tuz olmamasına özen gösteriyorum.
kuru mamadan ziyade evde kendi yaptığım mamalara geçmek istiyorum ancak çok kararsızım
benim biberimin geldiğinde yüzünde mantar vardı. tüyleri dökülmeye başlamıştı. ben sadece kuru mama ve vitamin verdim. her gün verdiğim düzenli vitamin takviyesiyle hızlı büyüdü. gimcat multivitamin, biotin ve taurin takviyesi yaptım. taurin çok minicik verdim zaten mamasında olduğu için.
yaş mama zaten ne yaparsam yapayım yemiyor. benim yediğim şeylere sulanıyor hiç ayırmaksızın. ama ikram ettiklerimi de yemiyor. (yoğurt ve çilek ikram ettim ama yemedi) o vitaminleri nasıl yiyor şaşkınım gerçekten. elime krem süreceğim tüpün kapağını açmaya göreyim hemen yiyecek birşey sanıp koşuyor. acaba diyorum yaş mamasını filan da öyle tüp gibi birşeye koyup sıksam mı. belki bu şekilde yedirebilirim..

edit: konu ile alakasız ama bahsetmişken belirteyim mantarı mantar aşısı sayesinde geçti. iki sefer aşı yaptırdım. ama başta doktor mantar aşısı yapmak istemiyordu çok küçük ağır gelir diye. vitaminlerle gelişimi iyi gidince yavrucak ilk kontrolden 2hafta sonra veteriner yeniden gördüğünde mantar aşısı için uygun olduğunu söyledi.
ek gıda sayılır mı bilmiyorum ama ben vitamin veriyorum.
gimcat'in yavru kediler için olanını baya seve seve yiyor. veterinerimiz de onayladı ve iyi olacağını söyledi gelişimi için.
gimcat in biotin/çinko/vitamin li ödül tabletlerinden aldım. benimki kuru mamadan başka hiçbirşey yemediği için (evet, yaş mama da yemiyor hangi marka olursa olsun) yemez diye korkuyordum ama bayıldı :) e içeriği de güzel. tüyleri civciv tüyü gibi yumuşacık :)
https://www.instagram.com/p/CBnUXfUJsyy/
kesinlikle yumurta haftada bir verilmeli diye dusunuyorum gozle görülür bir şekilde ozellikle 2 aydan sonra yavru kedileri cok iyi toparlıyor
veteriner hekimimiz yemek vermeyin dedi. dokunuyormuş. ama çiğ sebze de mi vermeyelim arada? çok katı bizim veteriner. diğer kediseverler her şeyi veriyor bişi olmuyor.

vermek istediğimde çilek, havuç, tuzsuz haşlanmış tavuk falan. ağızlarının tadı değişsin arada diye.
  • /
  • 2