kedi insanı

kedi insanları(cat person) daha içine kapanık, tek başına vakit geçirmeyi seven insanlar olarak biliniyor. hatta bu konuda kedi insanı ve köpek insanı karşılaştırıldığında kedicilerin daha açık fikirli olduğundan da bahsediliyor. şimdilik aklıma gelen bunlar, yenilerini anımsadıkça editleyeceğim.
kedi sevenle konuşmak ayrı bir zevktir, heyecandır, kedi insanı candır, kedi seviyor diye evlenilen koca adayı vardır.
cat person ve dog person diye bir ayrım söz konusudur."kediyi mi daha çok seviyorsunuz yoksa köpeği mi?" diye anlaşılabilir.
içe dönük, içe kapanık olduklarını söyleyenler var, tamamen uydurmaca. gayet aktif, sosyal, girişken, iletişim kurma konusunda başarılılardır.
psikolojiyi bilmiyorum, genelleme olacak ama sanırım acı çekmekten hoşlanan kişiler olabilir.
düşünsene saf sevgi verdiğin canlı geliyor hiçbir şey yokken burnunu ısırıyor.
(bkz:insan hayret ediyor gerçekten)
biz onlara kısaca kedici diyoruz ve diğerlerine göre hep bir adım öndeler...
"kedilere tutkuyla bağlananlar, öteki insanlardan bambaşka bir soydandır bana kalırsa. bu soy, gerçekten soylu bir soydur. belirli bir kültür düzeyi ve duyarlılık şarttır kedileri tutkuyla sevebilmek için. bu soydan olanlar genellikle kültürlü, ince, sanat meraklısı insanlardır. kaba saba bir hödüğün kedi sevmesinin yolu yoktur.” (bkz:mina urgan)
kendisinin kakasından , mamasına aşkla bahseden, kedi çocuğu hakkında konuşurken ağzı istemdışı ayrılan kişidir. kedi insanı çalışıyor ise akşam eve gitsem de çocuğumun göbeğini öpsem düşüncesi hep aklımdadır. birde telefonun heryeri kedi çocun resimleri ile doludur.
köpek de beslemiş bir insan olarak. beynimin yüzde ellisi kedilerle bağlantılı düşünce içeriyor