yazarların kedisi çeşme suyu mu damacana suyu mu içiyor

damacana suyu veriyorum. kendim çeşmeden içmiyorsam onlarada içirmem açıkcası.
yiyecek içecek kontrolleri kedime ait, o ne yerse yerim ne içerse içerim
çeşme suyunda da bir sakınca görmeden içiyor
kendi tükettiğimiz arıtma suyundan veriyorum arkadaşlar musluk başında bekliyorlar. akan suyun büyüsü bu çocukların üzerinde bir başka etki yapıyor.
bizim de kullandığımız arıtma suyununda veriyorum. ama bahçeye çıktıklarında ne bulurlarsa içmeye bayılıyorlar. ayrıca, evde su pınarları var; böylece suları hep devri daim oluyor. pirinç oğlumuz akan su içmeyi seviyor.
bizimde kullandığımız sudan. damacanadan
arıtılmış suyu, su pınarından içirmeye çalışıyorum fakat hanım sultan akan çeşme gördüğünde depar atıyor. vardır bir bildiği, ondan iyi bilecek değiliz.
iki tanesi çeşme suyu içiyor bir tanesi damacana suyu tercih ediyor. damacana su tercih eden aynı zaman da cam bardağa konulmadığında içmiyor. koştururlarken bardağı devrilmesin kırılmasın diye doldurup tezgahın köşesine sabitliyorum, leydim çıkıp oradan içiyor.
kendim için doldurduğum bir bardak suysa zehir olsa içer. *şaka bir yana kendi kedime de sokaktakilere de şişe suyu veriyorum. kendim içmediğim bir şeyi onlara vermem.
ya ben kendi içtiğim iyi suyu veriyorum hani daha sağlıklıdır diye ama mutfakta atlıyor tezgahın üstüne illa musluk suyu içeceğim diye böyle çeşmenin altında akan su damlalarını yalıyor hatta gecikirsem:) sanırım soğuk su ve sürekli taze su istiyor musluğa atlayınca kıyamıyorum musluk suyu içmesine müsaade ediyorum inşallah böbrek taşı filan yapmaz. :( diğer zamanlarda, ben uyurken yerdeki kabındaki suyu içiyor ama her gün değiştiriyorum onu da..
hiçbir zaman çeşme suyu vermedim ama onlara kalsa pek meraklılar çeşmeden içmeye, serseriler.
gönlüm yavruma direkt kaynağından pırıl pırıl taptaze sular içirmek istese de bu pek mümkün olmadığından, damacana suyla idare ediyorum.
lavabonun içinde kalan birkaç damla suyu yada ben duştayken dışarı sıçrayan su damlacıklarını içmeyi tercih etse de kendi içtiğim sudan veriyorum iki gözümün çiçeğine:)
yaşadığım yerde çeşmeden akan su çok rahat içilebilir olduğundan kedilerim de çeşme suyu içiyor. hatta biri direk çeşmeden içiyor.
ev temizliği esnasında balkonun yıkandığı deterjanlı suları içmek için kovalasa de ph8,5 seviyesinde damacana suyu veriyoruz biz ısrarla
ben çeşmeden su vermiyorum ama o ağzını dayıyor musluğa. komşunun yemeği muamelesi yapıyor bence. ama yemezler.
damacana suyu... çeşme suyunun sertlik ph olayları sıkıntılı. laa türün zaten böbrekler hassas birde idrar keselerinde kristal birikir !
ne kadar taze su da olsa kaptaki, o illa ki musluktan innncecik akan suyu icecek.. malum o ne derse o...digeri ne versen onu icer minik fare..
  • /
  • 4