gereksiz gördüğünüz bir aşı uygulaması var mı

anneden gelen antikor titresi belli bir seviyeye ulaşmış yavrunuzun bu titreyi güçlendirmek için rutinde önerilerin karma,kuduz,lösemi hatta şart değil fakat mantar aşısı dahil uygulatmanız yavrunuzun daha dirençli bir birey haline gelmesini destekler,sağlıklı bir yavrunun immün sistemi usulüne uygun ne kadar uyarılırsa o kadar olumlu yanıt alırsınız..mesela diyecekler ki ne gerek var benim kedim zaten evde başka kedilerle teması yok .. siz yarın bir gün parkta dolaşırken veya bir veteriner kliniğine uğradığınızda da çocuğunuza bir takım viral bakteriyel enfeksiyon bulaştırmama riskiniz kesinlikle yoktur..örneğin dip hastalığı hepimizin korkulu rüyasıdır uzun uzun anlatmayacağım kaynaklar mevcut fakat asıl sebebi immün sistem yetersizliğidir ve çoklu organ yetmezliği ile karakterizedir.bir zamanlar uygun görülmeyen lösemi aşısı olmayan kedilerin fip olma durumu bir tık daha fazladır ,lafın kısası immün sistem ne kadar antijenle karşılaşırsa vücut savunma sistemi o kadar iyi gelişir .şahsen uyguladığım ,bazı kaynaklardan esinlenip araştırdığım ve tavsiye ettiğim aşılama programını size kısaca açıklayayım ; rutin olarak genel muayenesi yapılmış sağlıklı bir yavru 45-53 günlük ken ilk doz iç dış parazit uygulaması yapılır,10-15gün sonra şüpheli olan parazitler döngüyü kırmak için tekrar yapılır(dış parazit 2.tekrarda pire şüphesi yok ise yapılmayabilir),sonrasında 1.karması yapılır aradan 15 gün geçer ve lösemi1 aşısı yapılır,bunun üzerinden 21 gün sonra karma 2 aşısı yapılır ve üzerinden 15gün sonra lösemi 2 aşısı yapılır,21 gün ara verdikten sonra kuduz aşısı uygundur ve sonraki 21 gün sonra şartlar uygun ise mantar aşısı öneririm sonraki süreçte ise iç dış paraziti rutinde 3 ayda bir,karma kuduz ve lösemiyi ise yılda 1 öneririm .ama bu süreçte de yabancı kaynaklardan temastan kaçınılmalıdır.şunu da ekleyelim biz uygun gördüğümüz 5 6yaş ve üzeri hastalarımıza rutin iç dış parazit uygulaması haricinde diğer aşıları belli bir antikor titre düzeyi oluştuğu için yapmıyoruz,bir süre sonra yabancı kaynaklarda da bilinir organ yetmezliklerine sebebiyet verebilir ve o yaştan sonra immün sistem dolaylı yoldan gelişmiş oluyor ..
dışarı çıkmayan, aşısız hayvanlarla temas etmeyen, seyahat etmesi gerekmeyen kediler için kuduz aşısını gereksiz demeyelim de çok gerekli görmüyorum. bu konuda vet. hekimler de farklı görüş bildirdiklerinden belki böyle arada kaldım.

2. olarak 3 yaştan sonra karma aşıların her yıl yapılmaması gerektiğini düşünüyorum artık. 4. yaş aşılamalarından sonra 2 kedim de günlerce hastalandı. internette karma aşı periyodları ile ilgili araştırma yaptım o zaman ve 3 yaş sonrasında bu aşıların bazı yan etkileri olduğunu okudum. ve artık karma aşılar yerine yıllık check up yaptırmaya karar verdim, öyle çok teferruatlı değil ama bir kaç tahlil şeklinde check uplar.
en büyük handikapımdır.
evden çıkmayan kedi için dış parazit lacını ve yurtdışına seyahat etmeyecek kedi için kuduz aşısını gereksiz bulsam da çoğu hekim çığlık çığlığa "olmaz öyle şey, ayakkabıların altında eve getirirsen n'olacak" diyor.
bilemedim, sadece dış parazit yaptırmıyorum kedilerime ben.
onun yerine ayda bir kez sulandırılmış elma sirkesi ile tüylerini silip parlatıyorum.
evin antresini de üzüm sirkeli su ile kırklıyorum.

başka çözüm bulamadım ben.
bu da burda dursun, belki başka fikri olanımız çıkar.