evde kedisi olmayan kedici

evet vardır böyle insanlar. kedi severdir ama kediyle yaşamaz. sağlık nedenleri dışında kabul edilemez. bizden değildir ama hiç yoktan iyidir...
sokaktaki kedilerle kankaysa kabulümüzdür. o da yoksa ben internette dağ resmi beğendiğim için ne kadar dağcıysam, o da o kadar kedicidir!
mahalledeki bütün kedileri besliyorum ama evde kedi sahiplenmemin imkanı yok kendimi bildim bileli anneme kedi diye yalvarıyorum. bende mi sizden değilim?
anne, baba, eş (aileden veya evde başka diğer kişiler) istemiyorsa ve sağlık sorunları varsa tabiki bu kediciler kastedilmemiştir. zaten belirtilmiş. imkanı olup evde bakmak istemeyenlerden söz edildiği net. bence yılmadan usanmadan ikna etme çalışmalarına devam edin.
1. alerjiktir
2. yaşam alanının egemenliği kendine ait değildir.
3. evsizdir
4. kedisi değil kedileri vardır
yıllardır benim yaşadığım durum. önce aile ile yaşamak sonra da bakabilir miyim korkusuyla yıllarca uzaktan kedi seven ben. ama artik 2 tane yavrum var ve galiba 2 tane daha evlat edineceğim
is sebebi ile bir gezginim.ev dediğim yer kız arkadaşımın onunda köpeği var...cok zor be sözlük...hem çok seveceksin hemde evde bakamayacaksın
babası izin vermiyordur...
benim bu.

kedi miyavlaması duysa aklı giden, sokaktaki kedileri sevmeden geçemeyen, telefonu kedi fotoğrafları ile dolu adam.

ama yaşam tarzım bir kedi tarafından sahiplenilmeye uygun değil.

1+1 minicik, kiralık bir evdeyim. sabahın köründe evden çıkıp akşam geri dönüyorum.

sırf evde yatmadan önce iki saat kediyle muhabbet etmek için özgür ruhlu bir canı esir tutmuş olacağım. muhtemelen bunalıma girecek. balkondaki saksılara bile sahip çıkamadım, çiçeklerim kurudu.

belki bir gün kendi evim olur, bahçeye açılan kapının altına bir de kedi kapısı yaparım. akşamları evde buluştuğumuz ev arkadaşım olur kediden. muhabbet eder günün nasıl geçtiğini anlatırız.

şimdilik zor.
gerçekten bir ‘kedici olmak’ sözünü hiç anlayamayacak olan. üzücü biri
yazık, hemen şey etmemek lazım, vardır bir nedeni
1 yıl öncesine kadar onlardan biriydim, kendi evime çıkar çıkmaz yaptığım ilk şey bir kedi sahiplenmek oldu. sorumluluk, korku vs. çok düşündüm yapabilir miyim diye ama eninde sonunda yapacağımı biliyordum. ve şimdi iyi ki diyorum.
benim 16 yıl boyunca kedim vardı. şimdi yok ama tüm sokaktaki kediler hepsi benim .
benimdir. evde kedi besleyecek kadar sorumlu olduğumu düşünmüyorum. bahçemde beslediğim kediler olmasına rağmen eve sokmuyorum. hijyen diyin , masraflar diyin ne derseniz diyin uğraşamıyorum.
aslında kişinin yaşadığı muhit kedilerin sokakta yaşamasına uygunsa, bence en sağlıklısı ve normali kediyi orada dışarıda bakmak. veya yarı evli dediğimiz konseptide destekliyorum. böylece hem özgür oluyorlar hem gözeten birileri oluyor, hastalanırsa müdahale edecek, mamalarını verecek birileri oluyor. açıkçası ben çok isterdim kedilerim özgürce koştursun, ağaçlara tırmansın, çekirge kovalasın, toprağı eşelesin. başka kedilerle sosyalleşsin. ama maalesef böyle bir şansları yok.
ayy en üzüldüğüm yazık
farketmez ki dedirten kedicidir, köpekçidir, kuşçudur, o da olumlu.
evinde beslemez, koynunda beslemez, tüy sevmez, alerjisi vardır, midesi bulanır,
sokaktaki canları seviyor ya, onları doyuruyor, sularını tazeliyor, hatta ve hatta hiç bir şey yapmasa bile kalpten düşünüp "ahh be çocuk allah sana yardım etsin, allah korusun hepinizi" diye dua edip, huzursuz oluyorsa bile kabuldur bizdendir.
ne fark eder ki,
bende bir kedi, halamda üç kedi var, hala daha sokaktakilere aklım kalır,
kardeşim tüy sevmez, irrite olur ama maddi olarak sokaktaki çocuklara yardım eder,
diğer iki halam, asla evlerine kedi/köpek sokmaz ama her köşeye mama bırakır,

vefakat annem,
ağlar geçer,
mama, su koymayı geçtim görmez, düşünmez, çabuk unutur, hatta belki umursamaz.
esas annem gibi olanlar bizden değildir sözlük.

kalpler güzel olsun, karıncayı bile eliyle besler insan.
oğlunun sağlık sorunu nedeniyle evine kedi alamayan ama sokaktakilere maddi manevi ölümüne sahip çıkan yakın arkadaşım.
ofis içinde 6 tane her kata 2 kedi düşüyor. ofisin yaz bahçesinde 4 tane kış bahçesinde 3 tane minyatür nehir alaninda 4 tane besliyorum. kocaman bir yüzölçüm kedilere hibe edilmis durumda. evde besleyemiyorum evimin yanında da yaklaşık 10 tane sokak kedisi besliyorum.
kedici olmanın birinci şartını yerine getirmemiş, getirememiş ise kedici olamaz. olsa olsa kedi sever olur..
  • /
  • 2