evde iç dış parazit uygulaması

benim 2 kedim erkek arkadaşımın 3 kedisi var. bu açıdan veterinere her iki ayda bir 300-350 lira sadece parazit için para bayılmak biraz can sıkıcı tabi. var mı iç parazit hapı ile dış parazit damlasını evde uygulayan kedici? varsa tavsiyeleri ile bizi aydınlatsın lütfen.
ben evde uyguluyorum. uygulamadan çok uygulayabilmek için iç dış parazit ilaçlarının, damlalarının temini büyük sorun. sadece veterinerler alabildiği için tanıdık bir veteriner vasıtasıyla temin edebiliyorsunuz. iç paraziti yutturabildiklerime hap olarak veriyorum, yutturamadıklarıma ense damlası şeklinde. dış parazit zaten enseye yapılıyor. yapıldıktan sonra da 4 saat hepsini ayrı odaya alıyorum, birbirlerini yalamamaları için.
biz son aşısını evde yaptık. veterinere uzaklığımız 1 saat olduğu için yolda çok strese giriyor. o yüzden kıyamadık kızımıza. broadline aldık, enseye damla şeklinde uyguladık. kutusunda 3 adet var, her biri tek kullanımlık. oldukça pratik bence. sadece damla için strese sokmaya gerek yok diye düşünüyorum.
blotic diye bir ilac var ben her banyolarindan sonra (tabi kedi ve kopege ayarlari farkli dozunda yapmak gerekiyor) son durulamada bu ilacla yıkıyorum dis parazit olarak. ancak ilaci surdukten sonra yikamamalisiniz üzerinde kalmali. bazen ic parazit olarakta vilmectin diye bir ilac var onu kullanıyorum aşı şeklinde ama dozunu bilmiyorsaniz yapmanizi tavsiye etmem bilen birinin uygulamasi daha dogru olur belki yanlis diyenler olabilir ic parazitte bunu uygulamanin ama parazitten bir deri bir kemik kalan yemek yiyeyemeyen kediyi bu yontemle iyilestirdim suan gayet sağlıklı
iç dış parazit benim için korkulacak bir durum değil.
-dış parazit için eczanelerde bulunan pire tokaları kullandım.
-bit pire şampuanı ve ilaçları kullandım. yine eczaneden temin edilebilir.
-diyatom pudrası kullandım. pire tozu diye satılıyor.
-yeni keşfettim; diyatom pudrasının menbaanı buldum. bir şantiyeden 2 kilo diyatom kumu aldım, artık onu kullanacağım. kuma katsam da olur.
-iç parazit için de şuruplar var, bebekler için uygulanan dozu uyguluyorum.

iç dış paraziti yenmek, viral hastalıklardan daha kolay.