kedi kumlarının fiyatları

döviz kurundan herhalde en fazla etkilenen ürün silica kedi kumu...internetten koliyle alıyorum yine de ekonomik bir seçenek bulamıyoruz....böyle ürünlerin pahalı olmasından çok mutsuzum.kışın haftada bir ,yazın sıcaklarda haftada 2-3 kez kedi kumu değiştirmek zorunda kalan herhalde bir tek ben değilim...hele bentonit olanlar daha da sorun...
silica kedi kumunu şöyle kiloyla satan ucuz bir yer olsa,keşke...
belki bunu okuyup bu işe girişen girişimciler olur...
en ucuz kedi kumu şu anada temizmama.com dan alabileceğiniz ince betonit topaklaşan kum.çok memnunum.
herkese harika bir önerim var yıllardır kullanıyorum ve çok mutluyum. kum yerine gazete kağıdı. iki gazeteyi leğene ser bir tanesini de üstüne ponçik pinçik yap. hem eşinebilsinler hem de ev kum olmasın hem de kur daha az etkilesin.
kedim klozet kullanmayı tercih ettiğinden, kedi kumu masrafından kurtuldum. kum masrafı ciddi bir meblağ malesef... o meblağ ile sokak kedilerinin mama masraflarını finanse ediyorum.
silica kum kullaniyoruz ama aniden fiyati artmasaydi keske
silika kum fiyatlarındaki aşırı artışın nedeni: dolar kurunun yükselmesi artı yeni ek gümrük vergisinin gelmesidir.
edit: son olarak çevreyi aşırı kirlettiği için çin'de üretimine sınırlama getirilmiş
silika kullanıyorduk ama bentonite geçtik yakın zamanda. çocuğum da itiraz etmedi, halden anlıyor sağ olsun.
giderek pahalanıyor herşey maalesef.
eczacıbaşı kedi kumu , ince taneli olanından çok memnunum n11 den 20lt 50tlye almıştım üç ay gibi yetiyor ve gayet hijyenik kullanmama rağmen .. şiddetle tavsiye ediyorum .
edit:son zamla 53 olmuş sanırım
son dönemde inanılmaz artış gösteren üründür kendileri. bir zamanlar silika kullanıyorduk tozu rahatsız ettiği için betonite geçtik. ama bu hızlı artışla yakında deniz kumu kullanacak gibiyiz.
everclean aldım , okyanus kokulu. dedim biz kum yerine çakıl taşı kullanmışız, inşaat kumu dökmüşüz. kumu temizledikçe temizleyesim geliyor. bu neymiş. şahane ama gel gör ki fiyat üzdü. arayışlarım sonucunda akkum karbon fiber kalın taneli aldım denedim. 12 ltsi 60 lira. ilk izlenimlerim. görüntüsü evercleanle aynı. ilk döktüğümde tozlandı ama havalandırarak dökerseniz sorun kalmaz, sonra tozlanmadı. topaklanma güzel o da ever cleanle aynı. parfümsüz olduğu için koku perfonması aynı olmaz diye düşünüyorum. ama parfümsüz kumlar daha sağlıklı. ay sonunda tekrar yazarım. bütçe dostu ve kaliteli.
pisipisi ve mırmır'ın topaklanmasından memnun kaldım. ortalama fiyatlarıı 10lt 25tl. sanicat daha pahalı olmasına rağmen topaklanma o kadar iyi değil.
1 ton bentonit kumun madenden çıkış fiyatı 37,5 tl.

lütfen maden mühendisi biri bana ulaşsın. yıllık bir kamyon bentonit kum ihtiyacım var.