yazarların kedisi çeşme suyu mu damacana suyu mu içiyor

* su kabında hazır içme suyu olsa da ısrarla çeşme suyu içmek istiyor tabi ki. en sevdiği şey çeşme başına gidip suyu açmamı beklemek.
ben damacana su içerken ona musluk içirtirmiyim hiç aslaa.
bizimkiler sürekli çevrim yapan bir elektrikli su kabından sularını içiyorlar. motordan gelen sese alışmaları fazla uzun sürmedi. çok sıcak yaz günlerinde kabın içerisine bir iki buz parçası koyuyorum ve bu çok hoşlarına gidiyor. onun dışında banyoda küvete girerek musluğu açmamı bekliyorlar. siyah oğlumuz mırmır çok pimpirikli ve vücudunu suya değdirmeden içmeye özen gösterirken, sarı oğlumuz kimyon tam bir anadolu delikanlısı, bodoslamadan dalıyor çeşmeye.
minnak kızım damacana su içiyor. ailemizin bir bireyi kendisi. canım psikopat çocikim.
uzun zamandır çeşme suyu veriyordum ama veterinerim çeşme suyunun bakterili olacağını içme suyu vermem gerektiğini söyledi.
fazla su tuketmeyen biri olarak neredeyse onlar icin marketten aldigim suyu iciyorlar... ama soz konusu bahceye cikmaksa!!! havuz... oluk... pis su... hepsini.
engel olamadiginizda kabullenmek zorunda kaliyorsunuz.
onlar kedi!
kediden kediye değişen bir şey sanıyorum bu. ortak tek özellikleri temiz suyu öncelikli seçmeleri. sokaktaki can da şansı olsa ilk en temiz suyu içecektir emin olun. bizimkilerden birisi eve kedi çeşmesi aldığımız halde illa ki gidip lavabodan yeni akan suyu içiyor, küçüklüğünden beri bu huyunu ne yapsak değiştiremedik. ancak diğeri temiz olduktan sonra beklemiş de olsa içiyor suyu. okuduğum kadarıyla kediler oksijeni bol suyu tercih ediyor zaten çeşmeyi alma nedenim de buydu, suyun sirkülasyonu oksijenle beslenmesini sağlayacaktı ama yine de çeşmeden vazgeçiremedim. belki de aynı suyun sürekli devir daim etmesine çeşmeden taze gelen suyu tercih ediyor olabilir köftehor
damacana suyu içiyor.. biz ne içiyorsak onu.
her gun damacana suyu, taze taze. ama lavaboda bulasik icinde su gormeyiversin daliyor icine yavrucak.. elimi yüzümü yıkarken de illa bi pati atacak o akan suya.. sonra her yer pati izi.. neden kizim, neden boyle yapiyorsun, çıldıracağımmmmm.
musluk seviyor hatta akarken içmeyi tercih ediyor taze su takıntılı bir bey.
çeşmeden akan suyu veriyorum kedilerime. kendim de çeşme suyu içiyorum. eğer kedilerin böbreklerine suyun sertliğinden dolayı taş, kum vs. oluşturabilecekse tabii ki damacana suyu veririm. fakat o konuda bir bilgiye rastlamadım henüz.
damacana, veteriner kesinlikle çeşme suyu önermiyor. mikrop kapması riskinden dolayı.
cok fazla su icer iki bardak icmisligi olmuştur bir anda (bardak diyorum cunku sadece bardaktan icer) evin her kosesinde taze suyu var bu sebeple oyuzden bazen cesme suyu iciyor bazen damacana bazen direk musluga agzini dayar kendi kafasi nasil eserse
valla evde damacana suyu bir bardak kalmişsa ona verip kendim çeşmeden içiyorum ve çeşme suyu rezalet.kıymetini bil sıpa oğlummmm
kayseri;
çeşme suyu.
ben de öyle...
damacana elbette ama onlara bıraksaniz saksı dibi, banyo kabini vs tercih ederler. benim çocuklar suyu sever ama bunun için ben bardakla da çokça veriyorum nedense bardaktan içmeye bayılıyorlar.
her kedi ve hatta her canlı kesinlikle damacanadan içmelidir suyunu.
damacana su, ben ne içiyorsam o.
  • /
  • 4